Schamelwagen voor het nieuwe BE-rijbewijs

Een Fifthwheel is een nieuw type BE aanhanger of autotransporter. U kunt deze schamelwagen blijvend met BE rijbewijs rijden.

De Fifthwheel schamel-autotransporter is een speciaal voor het transport van auto’s ontwikkelde aanhangwagen. Deze aanhanger is voorzien van oprijplaten die netjes tussen de rijbanen, of onder de wagen in een cassette, opgeborgen kunnen worden. Ten opzichte van een tridem autotransporter heeft een schamelaanhangwagen diverse voordelen zoals:

  • Schamel 360 graden draaibaar. Dit resulteert in eenvoudig manoeuvreren.
  • Nooit teveel of te weinig kogeldruk (voorkomt gevaarlijke situaties zoals slingeren)
  • Groter draagvermogen
  • Stabieler rijgedrag
  • Elektrisch remsysteem, remt veilig zonder stoten en is goedkoop in onderhoud

Nieuw remsysteem schamelwagen

Belangrijke informatie: Per november 2014 is de wetgeving omtrent de goedkeuring gewijzigd. Nieuwe type schamelwagens met traditionele remsystemen worden niet meer goedgekeurd in Europa. Door de aanpassing in de regelgeving zijn praktisch gezien alleen de dure luchtrem installaties nog toegestaan. Dit heeft ons doen besluiten een nieuw remsysteem te ontwikkelen: Het Fifthwheel elektrisch remsysteem.

Het gepatenteerde elektrisch remsysteem is EG goedgekeurd en in heel Europa toegestaan. Dit systeem heeft geen last van warmlopende remmen die bij een oploopremsysteem voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van standaard Europese componenten voor assen en remmen zodat onderdelenvoorziening is gewaarborgd.

Fifthwheel Schamelwagen
Schamel aanhanger met twee auto’s.

Door compleet doorgerekende frames heeft de schamelwagen een laag eigengewicht, gericht op extra behoud van het netto laadvermogen. Op de schamelwagen kunt u standaard twee auto’s vervoeren. Een opbouw is natuurlijk ook mogelijk. Hierdoor zal het netto laadgewicht lager uitvallen.

Wij hopen van harte dat u ook de keuze zult maken voor een Fifthwheel schamelwagen.

Fifthwheel.be is een samenwerking van Bolle Wagenbouw en Seldenrijk.

De schamelaanhanger is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Onder andere in een uitvoering met lichtmetalen velgen en zijbeplating. Deze luxe uitvoering is uit voorraad leverbaar!

Luxe uitvoering van Schamelwagen
Luxe uitvoering van schamel aanhanger

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?