Autotransporter Fifthwheel.BE voor het nieuwe BE-rijbewijs

Een Fifthwheel is een nieuw type BE oplegger of autotransporter achter een pick-up of open laadbak, waarmee u uw netto laadvermogen verhoogd t.o.v. een aanhangwagen. U kunt deze oplegger blijvend met BE rijbewijs rijden.
De Fifthwheel heeft een unieke nieuwe koppeling waardoor de vloer van een auto met open laadbak of een pick-up vlak blijft en daardoor bruikbaar blijft als trekker-oplegger combi, maar ook als volwaardige auto!

Netto Laadvermogen

Het netto laadvermogen wordt bepaald door het netto laadvermogen en het trekkend vermogen van het trekkend voertuig. Per auto verschilt dit. U vindt een toelichting onder auto ombouw welke auto’s geschikt zijn voor een fifthwheel om uw laadvermogen te verhogen.

Autotransporter van Fifthwheel
Autotransporter van Fifthwheel

De oplegger heeft een EG goedgekeurd elektrisch remsysteem. U heeft hierdoor geen last van warmlopende oploopremmen. Tevens wordt gebruik gemaakt van standaard Europese componenten voor assen en remmen zodat onderdelen voorziening is gewaarborgd.

Door compleet doorgerekende frames heeft de Fifthwheel een laag eigengewicht, gericht op extra behoud van het netto laadvermogen.

Op de website kunt u de verschillende voordelen van een Fifthwheel vinden en welke auto’s geschikt zijn voor toepassing van het concept. Wij hopen van harte dat u ook de keuze zult maken voor een Fifthwheel. Hierdoor kunt u genieten van het extra rijcomfort van deze oplegger.

Fifthwheel.be is een samenwerking van Bolle Wagenbouw en Seldenrijk.